Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Liesbeth Hanssens brengt paard en mens in balans

De job van paardenosteopaat lijkt voor mij voorbestemd: ik groeide op tussen de paarden, sinds mijn 7de rijd ik paard en sinds mijn 10de neem ik deel aan wedstrijden in drie disciplines (dressuur, springen en eventing).

Doorgroeiend in de wedstrijdsport op nationaal niveau behaalde ik de diploma’s van Instructeur B (dressuur en springen), jury en Trainer B (springen). Net als jou en vele anderen werd ik geconfronteerd met paarden die fysische en psychische problemen vertoonden, die op het eerste gezicht onverklaarbaar waren.

Dit bracht me bij het Vluggen Instituut in Duitsland, waar ik in 2016 afstudeerde na een driejarige opleiding en tal van stages bij Janek Vluggen, mede grondlegger van de moderne paardenosteopathie en intussen internationaal befaamd paardenosteopaat.

Jouw paard wordt dankzij deze opleiding benaderd met een breed en volledig onderzoek om zijn/haar problemen te lokaliseren en op te lossen. 

Om je paard niet alleen te helpen op biomechanisch vlak, maar ook de organen op een natuurlijke, biochemische manier te ondersteunen en/of genezen, volgde ik in 2017 de opleiding ‘orthomoleculaire geneeskunde’ op het Faché instituut. Daaropvolgend startte ik in februari 2018 een specifieke opleiding 'orthomoleculaire therapie voor paarden aan het instituut 'de Blauwe Hengst'.


Na iedere behandeling/analyse is een correcte en aangepaste training van uw paard vereist.
Door mijn opleiding als Trainer B en meer dan 15 jaar ervaring in de drie disciplines van de ruitersport kan zowel je paard op de juiste manier verder trainen als jou als ruiter optimaal begeleiden in de verdere training van je paard. Verschillende opleidingen over 'houding en zit' brachten mij steeds dichter bij het 'gebalanseerd' en 'ongestoord' paardrijden. Dit geef ik met veel enthousiasme door in mijn lessen.