Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Liesbeth en Maya Hanssens brengen Paard en Mens in Balans

Twee zussen, opgegroeid in het groen en tussen de paarden op een paardenfokkerij, hebben als missie paard en mens op natuurlijke wijze in balans te brengen.
Elk op hun eigen manier ontwikkelden ze zichzelf professioneel. Voor Liesbeth stond het altijd al vast dat ze met paarden wilde werken. Liefst ook in de paardensport. Maya maakte een omweg om terug bij de paarden te belanden om mensen te kunnen helpen.

Niet alleen paarden maar ook gezondheid en wetenschap heeft hen beiden altijd geboeid. Ook hier vullen ze elkaar aan. Lees hieronder hun biografie.

 

Liesbeth Hanssens

De job van osteopate lijkt voor mij voorbestemd: ik groeide op tussen de paarden, sinds mijn 7de rijd ik paard en sinds mijn 10de neem ik deel aan wedstrijden in drie disciplines (dressuur, springen en eventing).

Doorgroeiend in de wedstrijdsport op nationaal niveau behaalde ik de diploma’s van instructeur B (dressuur en springen), jury en trainer B in opleiding. Net als u en vele anderen werd ik geconfronteerd met paarden die fysische en psychische problemen vertoonden, die op het eerste gezicht onverklaarbaar waren.

Dit bracht me bij het Vluggen Instituut in Duitsland, waar ik in 2016 afstudeerde na een driejarige opleiding en stages bij Janek Vluggen, mede grondlegger van de moderne paardenosteopathie en intussen internationaal befaamd paardenosteopaat.

Uw paard wordt dank zij deze opleiding benaderd met een breed en volledig onderzoek om zijn/haar problemen te lokaliseren en op te lossen. Dit behelst alle pijlers van de paardenosteopathie: het pariëtaal, het craniosacraal en zelfs het visceraal systeem.
Na iedere behandeling is een aangepaste training van uw paard vereist.
Door mijn opleiding als trainer B en meer dan 15 jaar ervaring in de drie disciplines van de ruitersport kan U desgewenst dit aspect van de revalidatie aan mij toevertrouwen.

Om uw paard niet alleen te helpen op biomechanisch vlak, maar ook de organen op een natuurlijke, biochemische manier te ondersteunen en/of genezen, volgde ik in 2017 de opleiding ‘orthomoleculaire geneeskunde’ op het Faché instituut. Daaropvolgend start ik in februari 2018 een specifieke opleiding 'orthomoleculaire therapie voor paarden aan het instituut 'de Blauwe Hengst'.
In combinatie met een osteopathische behandeling zal een dergelijke totaalbenadering uw paard doen herleven, zoals al vele van mijn klanten hebben ervaren en verder hierover getuigen.